topbella

08 September 2010

ALMONDS LONDON & DAISY BISCUITS FOR HARI RAYA

Bahan2:

2 sudu teh emplex
1 cawan gula perang
1 cawan tepung jagung
2 1/2 cawan tepung gandum
1 1/4 buku butter
1 sudu teh essen vanilla
1 senduk minyak bijan/mazola (utk d cmpur dgn coklat)
Badam @ lain2 kekacang scukupnya d bakar
1 keping coklat masakan (d cairkan d ats air)
Cawan kertas berwarna coklat

Cara2:

1) Pukul gula dgn butter hingga kmbang dan masukkan essen vanilla
2) Ayak tepung jagung dan gandum bersama emplex dan masukkan sdikit demi sdikit ke dlm ke dlm adunan butter. Uli hingga rata.
3) Bulatkan dan isi badam sbg intinya. Bakar.
4) Bila sejuk masukkan ke dlm cawan kertas dan tuangkan coklat cair. Taburkan badam cincang di atas nya.
5) Sejuk sebelum di simpan

Note:- cara mcairkan coklat adlh dgn mgunakn double boiler iaitu pnskn air dan letak coklat d ats air kmdian msukkn minyak agr nmpk bkilat.


D sebabkn ade lebihan tepung dri biskut yg kt ats td, so my mum pn ape lg
buat lh kuih yg kt bwh ni..main hentam jer coz tak tau resepi yg sbnr but
at least jd lh gk bislut ni...



Pssssssttttt : gara-gara nk siapkn biskut ni, I ter- miss jmpa adik Mia Sara kt TV3 kul 6.30 PM
huhu...tertinggal 1 episod...

0 comments:

My Photo
Affieza
A daughter, a sister & a degree holder in Bachelor of Counseling (Hons.)..above all, a Muslim.. :)
View my complete profile